ΕΝΩΝOYME ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

Πως ξεκίνησε το ταξίδι μας

Το άτομο που έκανε την αρχή είναι και ο ίδιος στιγματισμένος,  καθότι από την ηλικία των 12 ξεκίνησε την χρήση νόμιμων και παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μετά από 9 αποτυχημένες προσπάθειες απεξάρτησης, κατόρθωσε στην 10η προσπάθειά του να ολοκληρώσει πρόγραμμα απεξάρτησης, σε κλειστό θεραπευτικό κέντρο αδειοδοτημένο από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και τώρα είναι καθαρός.

Ως ένα κοινωνικά στιγματισμένο άτομο, ακόμα και μετά την απεξάρτηση του, αντιμετώπισε την προκατάληψη από αρκετά άτομα και επίσης την απόρριψη στον τομέα της απασχόλησης σε δύο περιπτώσεις παρόλο που είχε τα απαραίτητα προσόντα και την πείρα.

Αυτή η απόρριψη τον οδηγησε να ξεκινήσει την δημιουργία του ιστότοπου stigma-stop, με σκοπό ενημερωθεί η κοινωνία των πολιτών για την έννοια του κοινωνικού στιγματισμου και την έκταση των συνεπειών του.

Προσωπικός του στόχος των, είναι να καταφέροει έστω και στο ελάχιστο να κάνει επανόρθωση σε άτομα που τον αγαπάνε, αλλά οι ίδιος τους είχε πληγώσει με τις πράξεις και συμπεριφορές του, να κάνει επανόρθωση στην κοινωνία για τα όποια λάθη διέπραξε στο παρελθόν, όπως επίσης να κάνει επανόρθωση στον εαυτό του.

 

Η Ομάδα Stigma-Stop

Οι δημιουργός του ιστότοπου άρχισε να προσεγγίζει άτομα διαφόρων ηλικίων και επιπέδου μόρφωσης και να τους κάνει διάφορες ερωτήσεις για το ζήτημα του κοινωνικού στιγματισμού. Οι απαντήσεις που πήρε είναι η απόδειξη ότι υπάρχει τεράστια διάσταση απόψεων ανάμεσα στην κοινωνία και εκτός αυτού αντελήφθηκε ότι επικρατεί άγνοια.

Συντοχρόνος ξεκίνησε να χτίζεται ο ιστότοπος και μία ομάδα από άτομα  των οποίων οι απόψεις διαφέρουν σε αρκετά ζητήματα. Αυτό που τους ενώνει είναι οι κοινές αξίες και ένα κοινό χαρακτηριστικό που είναι το απαραίτητο εργαλείο για την χάραξει μίας ρεαλιστικής κατευθυντήριας γραμμής η οποία μπορεί να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για οποιοδήποτε στόχο. Ανοικτό Μυαλό!!! 

 

 

                                                                      

ΕΙΣΤΕ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ